“Je krijgt handvatten om controle te krijgen over hoe jij overkomt in situaties waarin je onder druk staat als leidinggevende. Ik gebruik nu stiltes vaak en merk dat het mij echt iets oplevert in aandacht van mijn luisteraars en de resultaten van mijn gesprekken.

Maarten en Sus zijn de juiste mensen om dit bij te doen. Alleen maar positief!”

Anika van Spanje , Liberty Global

“Het is echt heel anders dan de meeste algemene presentatietrainingen die ik van andere bureau’s ken. Het zit zo in het vakmanschap van de trainers hoe zij je echt bezig laten houden met de vorm hoe jij je verhaal neerzet.

Ik gebruik echt heel veel van de cursus in praktijk.  Het fenomeen “hip, hap, hop”, waar je eigenlijk drie woordjes even in je hoofd zegt nadat je een zin hebt uitgesproken.  Alleen al dat kleine, simpele trucje geeft mij al heel veel ruimte om beter na te denken over “wat wil ik zeggen?”

 

Wouter Oudshoorn - manager Productie Engineers, NS

Ik kreeg van 3 afzonderlijke kanten complimenten over het spreken. 

” Het is echt te zien dat je hier aandacht aan hebt besteed, een enorme stap gezet in je presentatie!” tot “ik ga deze training ook doen!”

Hidde Fritschy - manager, Stedin

Traject Sprekende Leiders

Leidinggeven is een vak apart. Als beginnend leidinggevende ben jij vaak doorgegroeid vanuit inhoud en expertise. Er komt veel op je af. Je hebt én je inhoudelijke taken én moet leidinggeven. Iets wat je nog niet eerder hebt gedaan. Inhoudelijk ben je er klaar voor. Je hebt ook een duidelijk beeld van wat voor leider je wilt zijn. Alleen hoe zorg je ervoor dat de inhoud er ook uitkomt op de manier die jij wilt? Hoe zorg je ervoor dat je controle hebt over hoe je overkomt als leider?

Je bent vaak aan het woord: meeting inleiden, jezelf voorstellen, een overleg met hoger management, ‘t team aansturen, gesprekken met werknemers of een grote presentatie voor een klant. Hoe je overkomt op anderen is een kernonderdeel van je rol. Veel jonge leidinggevenden leggen de focus vooral op inhoud en niet op vorm. Logisch: je bent opgeleid en doorgegroeid vanuit de inhoud. Vorm wordt verward met inhoud.

Bedreven kunnen spreken, het vinden van de juiste woorden in uitleenlopende situaties en het gedrag vertonen wat past bij een leider is cruciaal voor jouw succes als leidinggevende. De inhoud heb je wel in huis, daarom zit je in jouw functie. Die inhoud op de juiste manier vormgeven: daar zit de winst.

In dit traject leer je een recept om jouw inhoud op jouw manier vorm te geven.

Dit levert het traject je op

  • Je weet van jezelf hoe je overkomt als leider en hoe je hier controle op kan uitoefenen.
  • Je kan goed schakelen in stijl tussen verschillende doelgroepen
  • Je hebt een routekaart om van een idee tot woorden te komen. Voor meetings tot presentaties.
  • Je hebt de tools in handen jezelf neer te zetten als een leider die in control, ontspannen en zelfzeker overkomt.
  • Je bent in staat de leider vorm te geven die past bij wie jij bent: in gedrag, in toon en in je woordkeus.

Komende trajecten

Data 2024:

groepssessies: 10 mei – 31 mei – 21 juni – 5  juli

Kosten:
€ 3.197,- exclusief BTW

Locatie
Bedrijvencentrum Vondelparc
Vondellaan 60A, 3521 GH, Utrecht

Interesse? Plan een gesprek in

Wat ook kan:

Meedoen met de Masterclass ‘Sprekende Leiders’? Woensdag 24 april 12.00 – 13.00 uur is de eerstvolgende gepland. Mail info@presentu.nl als je erbij wilt zijn.