Over PresentU

Sinds 2017 brengt PresentU, opgericht door cabaretier Maarten van den Berg en mime-acteur Sus Verbruggen, de beste technieken uit de theaterwereld naar de professionele markt en vertaalt dit in presentatietrainingen en theaterwerkvormen. Inmiddels werkt PresentU zowel voor grote organisaties zoals banken, multinationals en ingenieursbureaus als voor kleinere organisaties, stichtingen en lokale politieke partijen.

De ambitie van PresentU is tweeledig: iedereen in Nederland op zijn of haar manier te leren spreken en presenteren en zoveel mogelijk mensen hun eigen verhaal of het verhaal van hun team goed laten overkomen, met hun verhaal of het verhaal van hun team of organisatie hun publiek te raken, inspireren, ontroeren.

Visie – Wij geloven dat iedereen een eigen vorm van spreken heeft. En dat trainingen met theatervormen de beste manier zijn om deze vorm te ontdekken.

Missie – Onze handen jeuken als we zien dat iemands inhoud niet goed overkomt doordat de vorm niet klopt. Het is de inhoud die doet nadenken, maar de overdracht die raakt. Wij willen zoveel mogelijk mensen leren kiezen hoe zij overkomen. Zodat zij op hun beurt zoveel mogelijk mensen inspireren, ontroeren, raken en overtuigen. In Nederland en ver daarbuiten.

Om dit te bereiken werken wij volgens vier kernwaarden:

Het team

Onze trainers komen rechtstreeks uit de theaterwereld en staan zelf geregeld op het podium. De nieuwste inzichten en werkvormen uit het theater vertalen zij naar de werkvloer. We stellen onze hoofdrolspelers graag aan jullie voor:

Sus

Sus Verbruggen (oprichter PresentU en trainer) is afgestudeerd aan de Mime opleiding op de Theaterschool in Amsterdam als fysiek acteur. Hij speelde onder andere bij Boukje Schweigman, MAAS Theater en Dans, Het Houten Huis en op de Parade bij TG WAK. Door zijn brede interesse stond en staat hij in veel verschillende producties, van kindertheater tot abstract bewegingstheater en van klassieke tekststukken tot festival voorstellingen in een weiland.

Maarten

Maarten van den Berg (oprichter PresentU en trainer) is afgestudeerd aan de Koningstheateracademie in Den Bosch als cabaretier en behaalde zijn bachelor Humanistiek aan de Universiteit voor Humanistiek. Hij won in 2016 de Nipkowschijf voor beste televisieprogramma van het jaar, toen hij meewerkte aan Zondag met Lubach. Eerder werkte hij mee aan Panache met Janjaap van der Wal en Tim Fransen. Hij was halve finalist van het Leids Cabaretfestival 2017, is aangesloten bij Bos Theaterproducties en speelt vanaf november 2018 met zijn eigen cabaretprogramma in theaters door het hele land. Maarten maakt maatschappelijk cabaret, ten koste van de politiek en zichzelf.

Maya

Maya van As (trainer) studeerde in 2016 af als cabaretier aan de Koningstheateracademie, waar ze het jaar erop als regisseur en improvisatiedocent aan de slag ging. Momenteel vormt zij samen met Brigitte van Bakel het cabaretduo Vlamousse waarmee ze in februari 2019 de Studentenjuryprijs binnen sleepte op het Leids Cabaret Festival voor hun voorstelling ‘Saampies’. Een voorstelling die in oktober 2020 als avondvullende variant in première zal gaan in de Utrechtse Schouwburg, vertegenwoordigd door Theaterbureau Hummelinck Stuurman. Maya is naast dit alles als improvisatieactrice te zien in het programma ‘Hufterproef’ en regisseert buiten de academie om verscheidene beginnende cabaretiers en theatermakers.

Santino

Santino Slootweg (trainer) studeerde in 2018 af als acteur aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Met zijn klas richtte hij collectief Het Paradijs op en maakte daarmee de voorstellingen Vormen van Opdringerigheid I & II, waarmee ze op de parade stonden, en Paradijsvertraging waarvoor zij de Andre Veltkamp Beurs en de VSCD Theaterfotografieprijs ontvingen. Naast zijn acteerwerk is Santino trainer, coach en trainingsacteur voor (semi-) overheid en politieke partijen, met een specialisatie in non-verbale communicatie, presentatie en groepsdynamiek.

Jochem

Jochem van den Berg (zakelijk directeur PresentU) studeerde Bestuurs & Organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht en werkt als adviseur bij open overheid adviesbureau The Green Land. Bij PresentU probeert Jochem als zakelijk directeur enige structuur aan te brengen in de creatieve chaos die het werken met cabaretiers en acteurs met zich meebrengt.

Gita Hacham

Gita

Gita Hacham (trainer) studeerde onder andere aan de Nederlandse Film en Televisie Academie en heeft een MA. Gita schrijft toneelstukken en scenario’s voor film en is regisseur van film en theater. Ook is zij maker van beeldend interdisciplinair werk. Daarnaast schrijft en doceert zij poëzie en treed daarmee op. Gita werkt als adviseur bij verschillende fondsen en is Dramaturg. De veelzijdigheid van Gita uit zich ook als docent in toneelschrijven, filmschrijven en regie, docent presenteren/performen en als mentor en trainer.

Matthijs Mahler

Matthijs

Matthijs Mahler (trainer) studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en speelt sinds zijn afstuderen bij verschillende gezelschappen en makers, waaronder BonteHond en het Nationale Theater. Daarnaast is hij is hij medeoprichter en vaste speler van het Utrechtse comedy gezelschap Boesjans. Matthijs is nuchter en invoelend in zijn stijl van trainen, verkiest humor boven drama en heeft veel gevoel voor het overbrengen van geschreven teksten. Matthijs is altijd bezig met creëren; in de perioden tussen verschillende theaterprojecten werkt hij als meubelmaker aan tentoonstellingen, decors en meubelstukken.

Marloes van Willigenburg

Marloes

Marloes van Willigenburg (office manager) startte haar werkende leven als communicatie- en marketing medewerker én mede-eigenaar van het familiebedrijf; een kleinschalig tuincentrum. Intussen zijn de bloemen en planten een fijne hobby en heeft Marloes flink wat jaren werkervaring opgebouwd in coördinerende en organiserende rollen. Voor PresentU heeft ze de mooie taak mee te bouwen aan de verdere groei, in de functie als office manager. 

Louise Korthals

Louise

Louise Korthals (trainer) is een theatermaakster, zangeres en actrice die per ongeluk cabaretiere werd. Zo loopt dat soms. Tevens is ze regisseuse en columniste. Eerder studeerde ze sociologie met een hoop filosofie en besloot na haar bachelor het theater nog wat dieper in de ogen te kijken.
Net afgestudeerd van de Koningstheaterakademie won zij in 2011 het Amsterdams Kleinkunstfestival en in 2013 de Neerlands Hoop ( voor meest veelbelovende talent) met haar eerste avondvullende voorstelling Vlieguur. In totaal maakte ze vier avondvullende programma’s ( met prachtige liedjes!), waaronder een Oudejaars met collega Dolf Jansen in 2017. In 2019 wist Korthals als eerste vrouw ook de Poelifinario Engagement binnen te slepen (meest indrukwekkende programma van het seizoen) met haar voorstelling Alles is er. Louise schrijft en regisseert en bereidt zich voor op een theatrale comeback in het najaar van 2024. Als je Louise nog nooit live gezien hebt, ga dat vooral doen, je zal er geen spijt van krijgen.

Mandela Wee Wee

Mandela 

Mandela Wee Wee (trainer) is afgestudeerd aan de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Daarvoor behaalde hij ook een bachelor-diploma International Business & Management Studies aan Avans Hogeschool Breda. Naast de business- en acteursopleiding heeft Mandela ook een achtergrond in (Hiphop) dans. Als acteur speelde hij in uiteenlopende nationale en internationale producties voor theater, film, televisie en musical. Zo was hij de afgelopen jaren te zien in de succesvolle Videoland-serie Mocro Maffia, en de recente arthouse- film van Alex van Warmerdam Nr.10. De laatste jaren zet Mandela zich ook in als docent, trainer en coach in het (kunstvak)onderwijs, het sociaal-maatschappelijk domein en in het bedrijfsleven. Dankzij zijn theater- en businessopleiding en zijn veelzijdige acteercarrière heeft hij waardevolle kennis, ervaring opgedaan, die Mandela inzet voor zijn eigen ontwikkeling en met enthousiasme deelt met anderen via lessen, trainingen en coaching.

Onze samenwerkingspartners