Over PresentU

Sinds 2017 brengt PresentU, opgericht door cabaretier Maarten van den Berg en mime-acteur Sus Verbruggen, de beste technieken uit de theaterwereld naar de professionele markt en vertaalt dit in presentatietrainingen en theaterwerkvormen. Inmiddels werkt PresentU zowel voor grote organisaties zoals banken, multinationals en ingenieursbureaus als voor kleinere organisaties, stichtingen en lokale politieke partijen.

De ambitie van PresentU is tweeledig: iedereen in Nederland op zijn of haar manier te leren spreken en presenteren en zoveel mogelijk mensen hun eigen verhaal of het verhaal van hun team goed laten overkomen, met hun verhaal of het verhaal van hun team of organisatie hun publiek te raken, inspireren, ontroeren.

Visie – Wij geloven dat iedereen een eigen vorm van spreken heeft. En dat trainingen met theatervormen de beste manier zijn om deze vorm te ontdekken.

Missie – Onze handen jeuken als we zien dat iemands inhoud niet goed overkomt doordat de vorm niet klopt. Het is de inhoud die doet nadenken, maar de overdracht die raakt. Wij willen zoveel mogelijk mensen leren kiezen hoe zij overkomen. Zodat zij op hun beurt zoveel mogelijk mensen inspireren, ontroeren, raken en overtuigen. In Nederland en ver daarbuiten.

Om dit te bereiken werken wij volgens vier kernwaarden:

Het team

Onze trainers komen rechtstreeks uit de theaterwereld en staan zelf geregeld op het podium. De nieuwste inzichten en werkvormen uit het theater vertalen zij naar de werkvloer. We stellen onze hoofdrolspelers graag aan jullie voor:

Sus

Sus Verbruggen is afgestudeerd aan de Mime opleiding op de Theaterschool in Amsterdam als fysiek acteur. Hij speelde onder andere bij Boukje Schweigman, MAAS Theater en Dans, Het Houten Huis en op de Parade bij TG WAK.

Door zijn brede interesse stond en staat hij in veel verschillende producties, van kindertheater tot abstract bewegingstheater en van klassieke tekststukken tot festival voorstellingen in een weiland.

Maarten

Maarten van den Berg is afgestudeerd aan de Koningstheateracademie in Den Bosch als cabaretier en behaalde zijn bachelor Humanistiek aan de Universiteit voor Humanistiek. Hij won in 2016 de Nipkowschijf voor beste televisieprogramma van het jaar, toen hij meewerkte aan Zondag met Lubach. Eerder werkte hij mee aan Panache met Janjaap van der Wal en Tim Fransen. Hij was halve finalist van het Leids Cabaretfestival 2017, is aangesloten bij Bos Theaterproducties en speelt vanaf november 2018 met zijn eigen cabaretprogramma in theaters door het hele land. Maarten maakt maatschappelijk cabaret, ten koste van de politiek en zichzelf.

Maya

Maya van As studeerde in 2016 af als cabaretier aan de Koningstheateracademie, waar ze het jaar erop als regisseur en improvisatiedocent aan de slag ging. Momenteel vormt zij samen met Brigitte van Bakel het cabaretduo Vlamousse waarmee ze in februari 2019 de Studentenjuryprijs binnen sleepte op het Leids Cabaret Festival voor hun voorstelling ‘Saampies’. Een voorstelling die in oktober 2020 als avondvullende variant in première zal gaan in de Utrechtse Schouwburg, vertegenwoordigd door Theaterbureau Hummelinck Stuurman. Maya is naast dit alles als improvisatieactrice te zien in het programma ‘Hufterproef’ en regisseert buiten de academie om verscheidene beginnende cabaretiers en theatermakers.

Santino

Santino Slootweg studeerde in 2018 af als acteur aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Met zijn klas richtte hij collectief Het Paradijs op en maakte daarmee de voorstellingen Vormen van Opdringerigheid I & II, waarmee ze op de parade stonden, en Paradijsvertraging waarvoor zij de Andre Veltkamp Beurs en de VSCD Theaterfotografieprijs ontvingen. Naast zijn acteerwerk is Santino trainer, coach en trainingsacteur voor (semi-) overheid en politieke partijen, met een specialisatie in non-verbale communicatie, presentatie en groepsdynamiek.

Imke

Imke Smit studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunst Academie en richtte collectief De Hollanders op waarmee ze voorstellingen maakte met Arnon Grunberg, Spinvis, en Arthur Japin. Daarnaast speelde ze in uiteenlopende (muziek)theatervoorstellingen, films en series. Zoals Faust van het Nationale Toneel, Soldaat van Oranje, Het Pauperparadijs, producties van muziektheatergezelschap Circus Treurdier, de serie Moeder ik wil bij de Revue, en de film Eigen.

Jochem

Jochem van den Berg studeerde Bestuurs & Organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht en werkt als adviseur bij open overheid adviesbureau The Green Land. Bij PresentU probeert Jochem als zakelijk directeur enige structuur aan te brengen in de creatieve chaos die het werken met cabaretiers en acteurs met zich meebrengt.